Redken – Diamond Oil Lijn

Diamond Oil is een haarolielijn van Redken. Deze presenteren zichzelf als zeer luxueus door de grove en zware glazen flesjes. De verpakkingen hebben een niet-gestandaardiseerde, iets dikke vorm. Het onregelmatige oppervlak moet doen denken aan een diamant, zoals genoemd in de naam. Diamond Redken oliën hebben een karakteristieke look, ondanks dat zij verschillende kleuren hebben (goud, zwart en roze). Deze zijn comfortabel om in de hand te houden, maar tegelijkertijd kunnen ze gemakkelijk wegglijden.

De applicatie is eenvoudig dankzij de handige pipet of pomp (in het geval van Redken Diamond Oil).

redken-diamond-oil-seriaDIAMOND OIL SHATTERPROOF SHINE

Voor wie?
Haarolie voor middelmatig beschadigd haar, waarvan de conditie verergert.

Redken Diamond Oil in een basisuitvoering is toegewijd aan de basishaarverzorging voor beschadigd haar. De olie regenereert en verbetert de herstelprocessen na het penetreren van de haarstructuur. Diamond Oil Shatterproof Shine voedt, herstelt en versterkt het haar. Het dicht de structuur, wat een gezonde glans biedt, voorkomt kroezing en beschermt tegen schade bijv. tijdens styling. De verzegeling van overmatig openstaande haarcuticula met Redken Diamond Oil is mogelijk dankzij drie natuurlijke oliën:

  • zonnebloemolie (Helianthus Annuus Zaadolie),
  • korianderolie (Coriandrum Sativum Zaadolie),
  • abrikozenpitolie (Prunus Armeniaca Pitolie).

DIAMOND OIL SHATTERPROOF SHINE INTENSE

Voor wie?
Haarolie voor mat, ruw en zeer beschadigd haar.

Uitvoering met meer intense werking op het haar is Redken Diamond Oil Intense. Dit is een product dat ook voedende en regenererende eigenschappen heeft. Het is de perfecte manier om zelfs de diepste haarstructuur te penetreren om de cutitulabeschermlaag van het haar te versterken en om de conditie van het meest beschadigde haar te verbeteren. Diamond Oil Shatterproof Shine Intense geeft het haar een driedimensionale glans, het is beschermd tegen schade, kroest niet en wordt hersteld met gezondheid. Dergelijke eigenschappen van Redken Shatterproof Shine Intense wordt verzorgd door de verrijking van de samenstelling met een grotere hoeveelheid oliën:

  • zonnebloemolie (Helianthus Annuus Zaadolie),
  • olijfolie (Olea eurpaea Olie),
  • jojoba-olie (Simmondsia Chinesnsis Olie,)
  • kokosolie (Cocos Nucifera Olie),
  • camelina-olie (Camelina Sative Zaadolie),
  • korianderolie (Coriandrum Sativum Zaadolie),
  • abrikozenpitolie (Prunus Armeniaca Pitolie).

DIAMOND OIL STYLE ENHANCING OIL

Voor wie?
Haarolie voor alle haartypes, voor het drogen.

De roze olie van de lijn Diamond Oil is in feite een beschermd serum voor het haar, wat toevallig de consistentie van olie heeft. Redken Glow Dry Style Enhancing Oil wordt gebruikt voor thermische styling. Het voorziet het haar van een zachtere glans en maakt het werken ermee gemakkelijker. Vriendelijke siliconen en alcoholen verzachten de lokken en voorzien ze van glans. Diamond Oil Glow Dry Style Enhancing Oil versnelt de droogtijd. Een eenvoudige styling is geen gunst van natuurlijke oliën net zoals de rest van de producten in de reeks van Diamond Oil. De cosmetica bevat geen enkele olie!

VERGELIJKING – DIAMOND OIL

Het verschil tussen de verschillende oliën in Redken Diamond Oil lijn is afhankelijk van de oliën die we vergelijken. De minste verschillen zitten tussen Shatterproof Shine en Shatterproof Shine Intense – beide oliën zijn toegewijd aan haarverzorging van beschadigd haar, maar de andere bevat meer natuurlijke oliën in de samenstelling en heeft een meer intense werking.

Echter, Diamon Oil Glow Dry heeft een compleet andere toewijding en samenstelling, gebaseerd op siliconen en alcohol, zonder oliën. Ondanks dat zij zijn toegevoegd aan Diamond Oil cosmeticalijn, de formule, consistentie en geur zijn volledig anders. Het wordt ook op een andere manier gebruikt – niet voor haarverzorging, maar als cosmetica voor styling.

Over het algemeen zijn de twee belangrijkste producten, Redken Diamond Oil, vergelijkbaar als het gaat om de consistentie. Dit zijn kleurloze haaroliën die worden gedoseerd met een hoogwaardige pipet. De dispenser is niet standaard, omdat deze een knop heeft, wat het aanbrengen van de haarolie gemakkelijker maakt. De geur van het product heeft geen parfum, is niet zo fijn en iets anders per uitvoering van Diamond Oil.